fbpx

Het sluitingsritueel

Ongeveer zes weken na de geboorte kan je gebruik maken van een sluitende massage. Dit is om het gehele lichaam te sluiten en ter ondersteuning van het herstel van de kraamvrouw. In zeven stappen wordt het gehele lichaam ingewikkeld in doeken van hoofd naar voeten toe. Deze doeken worden per deel ongeveer vijf a tien minuten op “spanning” gebracht en gehouden om daarna heel rustig weer los gelaten te worden. Zo gaat de behandeling het gehele lichaam door, met een “wedergeboren” gevoel sluit je de massage af.

Voorafgaand aan het sluiten starten we met een heerlijke ontspannen kruidenthee om na te praten over de geboorte en de kraamtijd. Hierna gaan we beginnen met het sluitingsritueel.

Het ritueel

Kruidenthee

Geboorteverhaal delen

Sluiting van het gehele lichaam in zeven stappen

Praktische informatie

De sluitingsmassage geef ik het liefst zes weken na de geboorte. De eerste zes weken, oftewel de eerste veertig dagen, vormen de basis en zijn het belangrijkst om een goed begin te maken met het terugvormen van je lichaam en het vinden van een nieuwe balans.

Het ritueel duurt zo’n 2,5 uur en geef ik bij jullie thuis. Het is fijn als je je helemaal kunt overgeven en dat er iemand is die de zorg van je baby op zich kan nemen.

Er zijn twee personen nodig om de sluiting te kunnen geven. Dit kan jouw partner zijn of iemand anders bij wie je op je gemakt voelt.

Je investering: De kosten voor het ritueel zijn € 175. Het ritueel is ook een mooi cadeau voor je vrouw of een vriendin die net moeder is geworden. Hiervoor maak ik een mooi feestelijk kaartje welke je kan geven.